Welke gordijnen passen bij een lichte vloer? (+Inspiratie!)

Heb je behoefte aan gratis online gordijnen advies? We're here to help. Maak een afspraak om te bellen of stel je vragen via de e-mail.

Ik wil gratis online advies

Of je eerst gordijnen kiest of eerst een vloer, of beide tegelijk, hangt natuurlijk maar net van je situatie af. Ben je je eigen droomhuis aan het bouwen en ga je binnenkort verhuizen naar je nieuwbouwhuis, dan heb je de luxe om het samen uit te kiezen. In sommige andere gevallen is er al een vloer, die blijft liggen. Om wel een geheel te houden in je interieur, is het aan jou om je gordijnen af te stemmen op de vloer.

Laten we eerst vooropstellen dat vooral je eigen stijl bepalend is. Wat jij vindt passen is natuurlijk het allerbelangrijkst. Jij zal er elke dag tegenaan moeten kijken! Hopelijk kunnen we je met dit artikel wat inspiratie geven, mocht je het echt even niet weten.

Lichte vloer: warm of koel?

Niet elke lichte vloer is natuurlijk hetzelfde. Een belangrijk onderscheid is of het een warme vloer is of juist een wat koeler of kil. Dit heeft niks te maken met vloerverwarming (😉), maar juist met de materialen en de tint die de vloer heeft. Een betonnen of gegoten vloer bijvoorbeeld oogt vaak wat killer, terwijl een houten vloer een wat warmere sfeer heeft. Je kan dus zeggen dat het bij een koelere, lichte vloer het belangrijk is om niet ook een kille kleur gordijnen te kiezen. Dan is het al snel too much cool en mis je misschien later wel de warme huiselijke sferen.

Contrast of gelijke sferen?

Deze vraag is eigenlijk een beetje aan jou. Met lichte vloeren heb je de mogelijkheid om met je gordijnen een statement te maken. Je kan juist kiezen voor donkere en/of felle kleuren, zodat er een hoog contrast is tussen de vloer en gordijnen. Je gordijnen en je vloer vallen bij elkaar extra op en je gordijnen zijn echte statements in je interieur. Om trots op te zijn, die gordijnen!

Daarentegen kan je je gordijnen ook in neutrale, lichte sferen houden om een geheel te creëren met je vloer en gordijnen. Dan kan je wat makkelijker spelen met kleuren in je meubels en accessoires. Mocht je dit vaak willen wisselen is dat natuurlijk ideaal! Maar vergeet niet, gordijnen kunnen ook gemakkelijk verwisseld worden en vervangen. Tegenwoordig kan je ze voor een lage prijs op maat maken en ze geven je interieur een geheel andere uitstraling. Dit krijg je met accessoires en meubels minder snel voor elkaar voor die prijs!

Inspiratie

Altijd leuk, mooie plaatjes kijken! 💚

gordijnen lichte vloer witte vitrage

Lichte vloer, met witte vitrage. Staat heel sfeervol, vind je niet?

lichte vloer witte voile sfeervol

Deze vloer is redelijk licht, maar omdat het een houten vloer is wel erg warm. De witte voile die gekozen is als raamdecoratie is heel subtiel en daardoor super sfeervol. Hij lijkt wel een beetje op onze Rich Voile

Wil je meer inspiratie op doen? Kijk dan vooral ook even op onze Pinterest. Vinden we leuk!

Bekijk welke gordijnen passen bij jouw lichte vloer